Sorry, your browser does not support JavaScript!

MVO Westfriesland Proud Partner

Ondernemers hebben een bevoorrechte positie. Zij kunnen het verschil maken door werkzoekenden, ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te bieden. WerkSaam brengt met convenant partners de concrete (werk)mogelijkheden in kaart en voert deze vervolgens uit.

Werkgevers die nog een stapje verder gaan en hun ondernemende hart echt laten spreken, kunnen MVO Westfriesland Proud Partner worden. Je wordt Proud Partner als je óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt óf 5% aan diensten en leveringen afneemt van personeel uit deze doelgroep. MVO Westfriesland Proud Partnerschap draagt bij aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens komen de criteria voor MVO Proud Partners overeen met die van SROI en kunnen dus voor beiden meetellen.

Snaas Metaalwaren, opgericht in 1971, is een begrip op het gebied van metaalbewerking, poedercoating en magazijnstellingen. Snaas is een toeleverancier van enkelvoudige en samengestelde halffabricaten en complete eindproducten, gemaakt van staal, RVS of aluminium. Snaas ontwikkelt en produceert ook een divers assortiment van afvalbakken tot en met geavanceerde ondergrondse afvalcontainers. Snaas heeft een goed uitgerust machinepark en een kundig en gemotiveerd team van medewerkers.

Tanja van der Hulst, office manager: ‘Aanvankelijk is Snaas de samenwerking met WerkSaam gestart met de inzet van één medewerker. Dit beviel zo goed, dat er nu 3 medewerkers via WerkSaam aan de slag zijn. Elke medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten. Naast de informatie die wij via WerkSaam krijgen over de mogelijke inzetbaarheid van de medewerkers, worden zij bij aanvang van de werkzaamheden ingezet bij zoveel mogelijk machines. Op deze manier leren wij de kracht van de desbetreffende medewerker kennen en kunnen we hem op een, voor beide partijen, goede manier inzetten.’ Bij Snaas zien ze dat maatschappelijk verantwoord ondernemen verder gaat dan alleen het plaatsen van medewerkers. Er is regelmatig overleg over de kansen en mogelijkheden met betrekking tot het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kansen creëren, dat is waar MVO om gaat.